Afbeelding
Foto:

Kom tot rust bij
een klankbeleving in Huissen

HUISSEN - Hollen, vliegen, rennen, deadlines, planningen, kind(eren) van school halen, net de trein gemist, lange files, overvolle agenda. Ho ho ho, neem even gas terug. Zorg goed voor jezelf. Hoe doe je dat in al die hectiek? Toch door die overvolle agenda te pakken en een afspraak met jezelf en voor jezelf te maken. Voor een klankbeleving, luisteren naar klanken, naar muziek.

Bij onze klankbeleving zit je relaxed op een stoel en verwennen wij je met klanken uit allerlei muziekinstrumenten. Elk instrument heeft zijn eigen klank, zijn eigen trilling. En die trillingen verplaatsen zich snel en gemakkelijk door ons lichaam, dat voor ongeveer 70% uit water bestaat. Je hoeft even helemaal nergens aan te denken. Ontvang de klanken en voel de trillingen die tot diep in jezelf kunnen gaan. 

Je hoort een gong, een dubbelfluit, een hangdrum, een kailani met heldere tonen, klankschalen, een duimpiano, windgongs en meer. Dat duurt een kleine drie kwartier. Daarna mag je zelf de instrumenten voelen en proberen. Misschien wil je wel een klankschaal op je rug, je buik, je benen zetten. Je gaat herboren weer naar huis.

"We geven deze klankbeleving op maandagavond 8 mei en/of maandagavond 5 juni om 19.30 uur in de Gerrit Jeurissenzaal van de Zandse kerk, Van Wijkstraat 33 in Huissen. Het is geen vrije inloop, want we werken alleen in kleine groepjes. Je moet je dus wel opgeven door een mailtje te sturen naar jabecht@gmail.com. Je betaalt 20 euro voor een heerlijke avond", aldus Angela en Jacques Becht.