Protestantse kerk Huissen. (foto: Jenneke Coenen)
Protestantse kerk Huissen. (foto: Jenneke Coenen) Foto: Jenneke Coenen

Kleine boodschap...

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Viering, elke zondag om 10 uur. Zondag 7 mei, ds. Hans van de Wal. Online via kerkdienstgemist.nl. Elke vrijdagmiddag inloop van 14-16 uur, voor koffie/thee en een praatje. Elke woensdag van 17.30-18.00 uur Avondwake Oekraïne. Kom binnen, sluit je aan, voel je welkom!

Wie ooit naar De Efteling is geweest, herkent dit wel. Als je daar een tijdje bent en dit bordje ziet, is het soms een opluchting!
Onlangs zagen we in Den Bosch in het NB Museum de speciale tentoonstelling 'Van Sprookjesbos tot Attractiepark' ter gelegenheid van 70 jaar Efteling (tot en met 21 mei).

Wat een feest van herkenning! Want of je er nu komt als kind, ouder of grootouder, je hebt je eigen herinneringen aan dit park. Als kind was het toch spannend: ‘Langnek' die steeds groter werd! ‘Holle Bolle Gijs' ("papier hier”) met zijn grote mond! Al die sprookjes van Sneeuwwitje tot Hans en Grietje, levensecht. Werd je moe, dan even in de draaimolen. Of later in de Python, als je durfde! Op de tentoonstelling zie je hoe het wonderlijke sprookjesbos van Anton Pieck veranderde in het attractiepark van nu. De moeite waard!

In Huissen staan nergens bordjes 'Kleine Boodschap', óók niet bij onze kerk. Al kun je daar wél terecht. Kom binnen en voel je welkom! Op woensdag, vrijdag en zondag, zie hierboven.

We zijn blij dat we na een ‘herderloos’ tijdperk op zondag 14 mei een nieuwe eigen dominee mogen begroeten. Dan doet ds. Jan Bos zijn intrede in onze gemeente. We hopen dat hij jarenlang de '\Blijde Boodschap' hier mag verkondigen. (Mart Zijlema)