Van links naar recht:  Willie, Demi, Loes tijdens de Nationale Special Olympics in Twente 2022. (foto: Astrid Burgers)
Van links naar recht: Willie, Demi, Loes tijdens de Nationale Special Olympics in Twente 2022. (foto: Astrid Burgers) Foto: Astrid Burgers (moeder Demi

Special Olympics Team NL Paardrijden

HUISSEN - Dit jaar reist Special Olympics Team NL naar de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn; het grootste sportevenement in de wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. Drie ruiters van de Kluproosjes uit Lingewaard (Demi Burgers, Loes Wels en Willie Kampschoer) gaan dit jaar hun sportdroom in Berlijn tegemoet.

Special Olympics World Games 2023 Van 17 tot en met 25 juni strijden ruim 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. De 56 sporters en 18 coaches van Special Olympics Team NL zullen daar actief zijn in twaalf sporten: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, hockey, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen. 

Demi, Loes en Willie zijn drie van de vier ruiters die Nederland gaan vertegenwoordigen bij het paardrijden op de onderdelen dressuur, English Equitation en working trail. Op 12 juni stappen zij op de trein naar Berlijn. Deelname aan de World Games zal het leven van alle sporters voorgoed veranderen en zal een ervaring zijn die zij nooit meer zullen vergeten. 

De drie ruiters rijden wekelijks via de Kluproosjes op Manege de Prinsenbankhoeve in Wijchen. Voor Demi zal het de eerste keer zijn dat zij deelneemt aan de internationale Special Olympics, Loes en Willie hebben al eens eerder mee gedaan. Alle drie hebben ze een mooie prestatie neergezet tijdens de Nationale Special Olympics in Twente in 2022. De ruiters vinden het spannend om naar Berlijn te gaan, maar hebben er ook veel zin in!