Aubade voor gedecoreerden op Koningsdag in De Klok. (foto: M. Arts)
Aubade voor gedecoreerden op Koningsdag in De Klok. (foto: M. Arts) Foto: M. Arts

Jubilate Gendt viert het voorjaar

Algemeen

GENDT - Op Koningsdag heeft Gemengd koor Jubilate in café-zaal De Klok een passende hulde gebracht aan de inwoners van Gendt die een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. In een goed bezette zaal ging de aandacht vooral uit naar de zes Gendtenaren, die dit jaar deze eer te beurt viel. 

Heel bijzonder was, dat ook een lid van het koor, mevrouw Wihelmien Wannet-Janssen, een dag eerder door burgemeester Kalfs verrast werd met een lintje. De muzikale bijdrage van Jubilate bij dit feestelijk samenzijn werd door de aanwezigen zeer op prijs gesteld. 

Het volgende optreden zal zijn op zondag 21 mei om 15.00 uur in het protestantse kerkje in Gendt. “Wij presenteren daar ons voorjaarsconcert. Op het programma staan diverse mooie, bekende en minder bekende nummers, waarbij onze bassen en tenoren een prachtig a capella aandeel zullen leveren. Andere nummers zullen weer begeleid worden door onze vaste pianiste Aline Janssen.” 

Bovendien is er een verrassend optreden van Rachna en Rogier, die ons met hun gitaar zullen ondersteunen en ook als solisten hun gitaar zullen bespelen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Marcus de Haard. “In verband met de beperkte plaatsruimte in de kerk moeten wij ons strikt aan de voorgeschreven veiligheidsvoorschriften houden en dat betekent: vol is vol! U bent welkom vanaf 14.30 uur, de toegang is gratis en we waarderen uw bijdrage na afloop van het concert.”