Afbeelding
Foto: Jos van Betuw

Kom struinen in de wildernis van de Gendtse Waard

Algemeen

GENDT - Zaterdag 20 mei houdt KNNV Arnhem een struintocht in het oostelijk deel van de Gendtse Waard bij Gendt. De tocht start om 10.00 uur bij het bruggetje op de Kaaksedam. In de buurt parkeren kan bij de Hervormde Kerk, Torenlaan 14 in Gendt.

Tien jaar geleden is dit deel van de Gendtse Waard in het kader van Ruimte voor de Rivier omgezet van landbouwgrond naar nieuwe natuur. Om het gebied open te houden grazen er Konikpaarden en imposante Rode Geuzen. In de slikkerige tichelgaten gaan we op zoek naar watervogels en sporen van de bevers. Op de hogere delen gaan we op zoek naar sporen van dassen.

Het gebied kan erg modderig zijn, dus laarzen aan en neem een verrekijker mee! De tocht duurt ongeveer twee uur en is gratis. Iedereen is welkom en opgave is niet nodig. De KNNV, vereniging voor veldbiologie, is een vereniging voor natuurstudie, -beleving en -bescherming. Zie: www.arnhem.knnv.nl.

Tijdens de week van de biodiversiteit organiseert de KNNV tientallen activiteiten door heel Nederland, zodat iedereen kennis kan maken met de soortenrijkdom in zijn omgeving.

Afbeelding