De deelnemers van Hoofdbrekers tijdens de opname van EenVandaag.
De deelnemers van Hoofdbrekers tijdens de opname van EenVandaag. Foto: Runak Sharaf

Rob van Gils uit Bemmel haalt met groep Hoofdbrekers de landelijke pers

Algemeen

BEMMEL - Afgelopen januari is de groep Hoofdbrekers gestart. Dit is een groep voor jonge vitale mensen met een chronische ziekte of beperking. Op dinsdagochtend vindt de ontmoeting plaats in De Minkhof in Bemmel. Initiatiefnemers zijn Rob van Gils (inwoner), Saskia Cornelissen (casemanager Santé Partners) en Maike van Kempen (coördinator Steunpunt Mantelzorg SWL). Het initiatief is dusdanig succesvol en uniek, dat tv-programma EenVandaag is komen filmen.

Rob heeft een hersenaandoening en lijdt aan dementie: “Reguliere activiteiten voor dagbesteding sloten niet aan en thuis zitten wegkwijnen zag ik ook niet zitten. Als ik deze groep niet zou hebben, zou ik niet weten hoe ik op een goede manier mijn tijd moet doorkomen. In de groep kunnen we hobby’s uitoefenen, elkaar ondersteunen waar het moet, verhalen van elkaar kwijt. En dat is nog nergens in Nederland.”

Zaterdag 6 mei was de uitzending op NPO1. De groep kijkt er op terug als een geslaagde uitzending en is terecht trots op zichzelf. Verschillende reacties: “Ik vond het ondanks mijn onzekerheid wel mooi om terug zien”, “Het gaf een eerlijk beeld en wij hopen dat het kijkers de ogen opent.” 

De deelnemers hopen dat veel mensen met een aandoening er ook wat in zien en zich aanmelden. Want na deze spannende opname en uitzending pakt de groep de draad weer op, vol leuke plannen voor de komende maanden. Nieuwsgierig? Neem contact op via 06-22933258 of mantelzorg@swlingewaard.nl.

De uitzending terugkijken? Dat kan via het Facebook of Youtubekanaal van SWL: Stichting Welzijn Lingewaard. En ook via NPO uitzending gemist.