Wandelnieuws Nooit te Ver

Algemeen

HUISSEN - De leden van de wandelsportvereniging Nooit te Ver hebben op vrijdag 5 mei het bevrijdingsvuur vanaf de Markt in Huissen naar het herdenkingsmonument in Haalderen gebracht. De wandelaars werden door het plaatselijke herdenkingscomité ontvangen. 

Na een korte officiële plechtigheid werd door een jeugdlid een gedicht voorgelezen en werd door wethouder Maarten van den Bos even stil gestaan bij de betekenisvolle herdenking van de bevrijding in 1945. Verhalen uit overlevering van hen die de oorlog bewust hebben meegemaakt mogen niet verstommen maar moeten blijven beklijven. Het grote goed om in vrijheid te kunnen leven zouden we vaker bewust moeten zijn en moeten koesteren. Het is in ieder geval goed om jaarlijks bij de 5 mei herdenking dit weer een extra impuls te geven en even stil te staan bij allen die offers hebben gebracht om onze vrijheid te bewerkstelligen.
Hierna werd een gezamenlijke – goed verzorgde - lunch gebruikt en kon men nog persoonlijke belevenissen uitwisselen.

Zondag 7 mei koersten de Huissense wandelaars naar Gemert om deel te nemen aan de Lentewandeltocht die door de zusterwandelsportvereniging ‘Zonder uit te vallen’ werd georganiseerd. Tijdens de wandeling die deels door de natuur van de Brabantse Peelgebied voerde bleef het weliswaar droog maar donkere wolken hingen dreigend boven de wandelaars. Juist net toen de laatste wandelaars waren gefinisht barstte een hevige regenbui met onweer los. Zaterdag 3 juni gaat het wandelseizoen voor de Huissense tippelaars verder met een tocht naar Kinderdijk. Gelet op de reisafstand is het vertrek om 8.30 uur.