Nieuw kippenhok.
Nieuw kippenhok. Foto: Herman Hendriks

Haalderen Leeft! schenkt nieuw kippenhok aan dierenpark

Algemeen

HAALDEREN - De dieren en verzorgers van Dierenpark Haalderen zijn blij met het fraaie nieuwe kippenhok en klein dierenverblijf. Het is geschonken door ‘Haalderen Leeft’ en gemonteerd door de vrijwilligers van het park en een aantal actieve buurtbewoners.

Het hok is geplaatst op een ruim terras wat eveneens met hulp van een aantal buurtbewoners en door de RK-kerk en gemeente Lingewaard beschikbaar gestelde materialen is aangelegd. Het zal worden gebruikt voor zogenoemde broedse kippen, die daar rustig hun eieren kunnen uitbroeden en de kuikens veilig groot brengen. 

De vrijwilligers van de onderhoudsploeg van de kerk en het kerkhof en de verzorgers van het dierenpark zijn voortdurend bezig om dit fraaie gebied in het hart van Haalderen te onderhouden en waar nodig te verbeteren. Ook de gemeente Lingewaard en ‘Haalderen Leeft’ zijn daar actief in betrokken.

“Om het dierenpark beter toegankelijk te maken en het dieren welzijn te verbeteren maken wij momenteel plannen, die wij met financiering via de ‘tientjesactie’ van Lingewaard Doet willen gaan realiseren. Die actie gaat weer eind mei van start. Houd de post in de gaten en reserveer uw tientje alvast voor ons. Volgende week laten wij weten welke plannen wij willen gaan uitvoeren. Volg ons op Instagram: dierenpark_haalderen.”