Vrijheidsconcert 2023 Stadskerk Huissen.
Vrijheidsconcert 2023 Stadskerk Huissen. Foto: Bart Schellevis

Grandioos Vrijheidsconcert

Algemeen

HUISSEN - ‘Grandioos Vrijheidsconcert!’ Die kreet werd veel gehoord na afloop van het Vrijheidsconcert op 5 mei van het Stedelijk Orkest Huissen met zanger René van Kooten in de stadskerk in Huissen.

Voor een vol bezette kerk met ruim 500 aanwezigen had het Stedelijk Orkest Huissen zojuist onder de leiding van dirigent Rudy Böhmer en samen met zanger René van Kooten een geweldig concert neergezet. Het publiek was enthousiast. De chemie tussen orkest; dirigent en zanger was duidelijk aanwezig.

Er was dan ook veel voorbereiding aan vooraf gegaan. Zeker van de dirigent, die alle arrangementen had geschreven. De opnames van het concert zijn te bekijken en te beluisteren op de website www.stedelijkemuziekhuissen.nl onder media-video.

Dit is overigens de manier waarop het Stedelijk Orkest Huissen zich wil presenteren. Als een volwaardig orkest met niet alleen blaasinstrumenten, maar ook bijvoorbeeld met gitaar en keyboard.

“Wil jij ook deel uitmaken van ons orkest? Meldt je dan aan via de website. Kun je nog geen instrument bespelen? Dan kun je dat bij ons leren. Aanmelden daarvoor ook via de website.”