Leden van het zeemanskoor vermaken het publiek tijdens Koningsdag.
Leden van het zeemanskoor vermaken het publiek tijdens Koningsdag. Foto: Jaap Plattèl/DeDoornenburger.nl

Activiteiten Oranjecomité Doornenburg druk bezocht

Algemeen

DOORNENBURG - Het Oranjecomité kijkt met veel plezier terug op een geslaagde week met Oranje activiteiten. Deze activiteiten werden druk bezocht en vanuit de diverse bezoekers kwamen erg positieve geluiden. 

Op Koningsdag werd op het dorpsplein het 10-jarig koningschap gevierd. Liefst vier dorpsgenoten ontvingen een Koninklijke onderscheiding: Marian Visch, Fré van Deelen, Annie Vermeulen en Tiny Peters. Onder grote belangstelling werden zij op het dorpsplein gehuldigd met een muzikale vendelhulde. 

Voorafgaand vond een muzikale rondgang plaats door Doornenburg met harmonie Sint-Caecilia en de schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Zij werden gevolgd door veel kinderen met mooi versierde fietsen. Bij terugkomst op het plein startten de kinderspelen. Dankzij de steun van sponsors konden nieuwe spellen aangeschaft worden. Het Oranjecomité is in het bijzonder Hans en Marian Feijen van Feijen SP dankbaar voor hun bijdrage. De middag werd muzikaal opgeluisterd door Zeemanskoor Schip Ahoy en door het DJ-duo Piet en Jaap. 

Op 4 mei vond de nationale herdenking plaats. In de Sint-Martinuskerk was een speciale herdenkingsbijeenkomst met muzikale medewerking van Jekadee, het herenkoor en harmonie Sint-Caecilia.
Bij het Oorlogsmonument werden The Last Post en De Laatste Vendelgroet gebracht door harmonie en schutterij. Na de twee minuten stilte werd door Doreen Verhoeven-Vermaas de namen voorgelezen van de Doornenburgers die door de oorlog zijn omgekomen.
Aansluitend legden diverse verenigingen en belangstellenden bloemen bij het monument. Het Oranjecomité bedankt alle aanwezigen voor hun komst. Meer info: www.indoornenburg.nl.