Loopgroep Samen Verder Putten tijdens de Exodustocht in Meinerswijk. (foto: Exoduscomité)
Loopgroep Samen Verder Putten tijdens de Exodustocht in Meinerswijk. (foto: Exoduscomité) Foto: Exoduscomité

Teken al vast in

voor de Exodustocht

HUISSEN - Na de organisatie van de komst van het Canadese doedelzakkorps staat de Exoduswandeltocht op het programma. Op zaterdag 24 juni kan iedereen weer in vrijheid wandelen in een prachtig gebied. Liefst vijf afstanden worden er weer aangeboden.

Voor kwetsbare wandelaars en de zeer jeugdige kinderen is er de 5 kilometer tocht. Via de 10, 17, 25 wordt opgebouwd naar de mogelijkheid zelfs 43 kilometer te wandelen. Lopers van de 4daagse vinden dit een ideaal trainmoment.

Het spreekt voor zich dat de sfeer opnieuw gezellig zal zijn: we herdenken met de tocht immers de terugkeer van de bevolking na 8 maanden evacuatie? Op muzikaal terrein is er vertier want in het centrum van Huissen spelen bekende duo's. En route zijn er op wisselende locaties doedelzakspelers van het 48e uit Apeldoorn.

De routes zijn goed te bewandelen en er zijn mogelijkheden voor een rustmoment. Over dijken en door park Meinerswijk beleeft men de natuur, de historie en sportiviteit op een aangename manier.

Start en finish zijn weer bij Broodbar De Buitenpoort in de Helmichstraat te Huissen. De eerste wandelaars - de lange afstanders eerst - kunnen al vroeg van start. Info tot in detail staat op www.exodushuissen.nl en in Het Gemeente Nieuws. Dat geldt ook voor de mogelijkheid al in te schrijven. Iedereen is welkom op deze bijzondere wandeldag.