Kranslegging scouting Angeren.
Kranslegging scouting Angeren. Foto: Ben Otters

Dodenherdenking Angeren: indrukwekkend en respectvol

Algemeen

ANGEREN - De dodenherdenking in de protestantse kerk is door de harmonie Angeren en het combo van Rita Lusing passend verzorgd. Vooral de Nederlandse tekst van het lied ‘Sag mir wo die Blume sind’ gaf de vele aanwezigen stof tot nadenken. 

In de toespraken van Harrie Arends (voorzitter Historische Kring Angeren) en Nick Hubers (wethouder gemeente Lingewaard) werd de roep ‘dit nooit meer’ juist in deze tijd niet alleen luid maar ook met een verzuchting uitgesproken.
Na de dienst werden de kerkklokken van beide kerken geluid. Daarna verzorgde het Bavogilde het taptoesignaal. Na de twee-minuten-stilte en het Wilhelmus door de harmonie, werden door scouting Angeren en de genodigde familieleden kransen/bloemen gelegd bij het oorlogsmonument, massagraf en het monument aan de Hervormde kerk. Rita Oostendorp sloot af met een gedicht: ‘ om als gemeenschap (’n minuut) te blijven gedenken”.

Dodenherdenking: indrukwekkend en respectvol voor de oorlogsslachtoffers die in Angeren zijn begraven of in Angeren zijn omgekomen.