Met Nooit te Ver op pad.
Met Nooit te Ver op pad. Foto: Archief NTV

Wandelnieuws Nooit te Ver

Algemeen

HUISSEN - Het bestuur van de wandelsportvereniging Nooit te Ver noodzakelijkerwijs helaas besluiten om af te zien van de organisatie van de avondvierdaagse te Huissen. Met name onvoldoende vrijwilligers en vaste krachten die te elfder ure abrupt aangaven met hun ondersteuning te stoppen zijn de belangrijkste redenen hiervoor. Hiermee kon een veilige en verantwoorde organisatie van dit evenement onvoldoende worden gegarandeerd. 

NTV is een wandelsportvereniging die is aangesloten bij de KWbN (koninklijke Wandel Bond Nederland) en zich daarom gebonden weet aan de door deze Bond gebruikelijk gehanteerde kaders. Dit houdt onder meer in dat op een verantwoorde en veilige wijze de wandelsportevenementen moeten worden georganiseerd. Niet voor niets heeft de KWbN daarom voor de aangesloten wandelverenigingen een ongevallen– en aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. 

Inmiddels is gebleken dat een aantal personen het initiatief genomen heeft om zelf de organisatie op zich te nemen. Uit een oogpunt van het algemeen wandelsportbelang met name dat van de veelal jeugdige deelnemers heeft het bestuur van NTV desgevraagd wel belangeloos pijlbordjes en tegen een redelijke vergoeding medailles beschikbaar gesteld, maar zij draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor dit evenement. De deelnemers wordt wel een fijne deelname gewenst en wellicht is dit een goede aanzet om frequenter te gaan wandelen en je aan te sluiten bij onze wandelvereniging Nooit Te Ver want daarvoor is het nooit te laat. 

Elke dinsdag om 9.30 uur is er een wandeling van ongeveer 7 km in Huissen. Start vanaf de Hazenkamp te Huissen en deelname is gratis.