Dierenpark Haalderen.
Dierenpark Haalderen. Foto: Herman Hendriks

Nieuws dierenpark in Haalderen

Algemeen

HAALDEREN - De vrijwilligers van dierenpark Haalderen willen graag de toegankelijkheid voor bezoekers verbeteren en het onderhoud door de vrijwilligers makkelijker maken. 

“Ook willen wij het verblijf van ons hangbuikzwijn Knut op een betere locatie onderbrengen. Daarvoor moeten wij de bestratingen rondom de dierenverblijven vervangen en de afwatering aanpassen. Dit is mede noodzakelijk om het dierenwelzijn te verbeteren aangezien er in de huidige situatie te weinig droge uitloopmogelijkheden zijn. Het oude straatwerk en andersoortige verhardingen moeten worden verwijderd en afgevoerd en rondom de dierenverblijven moet nieuw straatwerk worden aangebracht. 

In eerste instantie zouden wij dit financieren via de tientjesactie van Lingewaard Doet. Daar gaan wij nu geen gebruik van maken aangezien de materialen door gemeente Lingewaard ter beschikking worden gesteld. Wel moet het straatwerk worden aangelegd door vrijwilligers. Wij zouden het op prijs stellen als zich daarvoor een aantal vrijwilligers zouden aanmelden bij een van de vrijwilligers van het dierenpark Haalderen. 

Volg ons daarvoor op Instagram: dierenpark_haalderen. Wij adviseren nu om uw tientje te doneren aan het project Mariaplein, dat geïnitieerd is door Haalderen Leeft.”