Ingezonden brief

Gemeente verbreekt eenzijdig katastraal recht.

Locatie Essenpas Bemmel. In deze wijk zijn vier poorten met elk 6 lantarenpalen, waarvan gedacht werd dat ze aan de Gemeente plicht van onderhoud behoorden. Niets is sinds drie jaar minder waar.

Het kadaster heeft bepaald dat de tuingrens tot aan de schutting loopt. De Gemeenteraad heeft bepaald dat de lantarens nu op eigen grond staan en dat zodoende het onderhoud bij in ieder geval 24 bewoners behoort.
Ze hebben eenzijdig de kadastrale bemeting naar het midden van de poorten verlegd en hiermee bepaald dat de bewoners, overigens zonder ook maar iets van zich te laten horen, een lantarenpaal 'cadeau' kregen.

De gemeenteraad probeert, zonder ruchtbaarheid daaraan te geven, ermee weg te komen. In ieder geval vierentwintig bewoners en waarschijnlijk alle bewoners die aan een poort grenzen zijn de dupe.
Wanneer de lantarens gaan rotten, worden ze weggehaald is medegedeeld. Dan moeten wij maar zien hoe de tuin waar we moeten zijn gevonden wordt.

Dit beleid van de Gemeente is niet alleen onrechtvaardig, maar bovendien levensgevaarlijk. Wij worden in het donker gezet door de duistere praktijken van onze Gemeenteraad.

A. van Duijn