Afbeelding
Foto:

Met Rosita Steenbeek en Rikko Voorberg in klooster Huissen

Kloostertalk ‘Waar ben je thuis?’

HUISSEN - Op zaterdagmiddag 10 juni zijn schrijfster Rosita Steenbeek en schrijver/theoloog Rikko Voorberg de sprekers in Kloostertalk. De Kloostertalk is een van de activiteiten die Dominicanenklooster Huissen organiseert in de maand juni om aandacht te vragen voor mensen op de vlucht. Rosita Steenbeek en Rikko Voorberg zijn beiden betrokken bij mensen op de vlucht. In deze Kloostertalk vertellen zij over hun ervaringen en gaan met elkaar en het publiek in gesprek hierover.

Bijzondere verhalen. Rosita Steenbeek leerde vluchtelingen en hulpverleners van nabij kennen. Ze schreef over haar ontmoetingen en ervaringen in het essay Heb uw vijanden lief en in de boeken Wie is mijn naaste? en Droomland Italiƫ van Aleppo naar Turijn. Ook werkte ze mee aan de tv documentaireserie Viva l'UmaniƠt! Door vluchtelingen en hulpverleners een gezicht te geven brengt ze de problematiek dichterbij. Rikko Voorberg is schrijver, theoloog, kerkpionier en maker van artistieke en activistische interventies. Hij initieerde de beweging 'We Gaan Ze Halen', was betrokken bij de Vluchtkerk en is momenteel directeur van A World Of Neighbours, een support-netwerk van mensen die werken aan integratie en steun van hen die naar Europa vluchten. De ervaringen en verhalen van beide sprekers zorgen voor een interessante middag.

Van expositie tot rustlocatie 

Naast de Kloostertalk is er de hele maand juni een expositie te zien in de kloostergangen van wandkleden gemaakt door ouders en kinderen van het asielzoekerscentrum in Arnhem. Elke familie heeft een wandkleed gemaakt waarin verhalen en wensen zijn verwerkt. Het project is opgezet door beeldend kunstenaar Feilin Han in samenwerking met stichting de Vrolijkheid. Bovendien is Dominicanenklooster Huissen in de nacht van 17 op 18 juni een van de rustlocaties voor de wandelaars die van Nijmegen naar Arnhem lopen in het kader van de landelijke Nacht van de Vluchteling. 

Waar ben je thuis? 

Dominicanenklooster Huissen is een open (t)huis voor iedereen. Je kunt hier op adem komen, de stilte ervaren en de verbinding aangaan met jezelf en anderen om daarna met nieuwe ogen weer verder te gaan. Dit gevoel van verbondenheid en verbinding wil het klooster in de maand juni op een bijzondere manier de ruimte geven door aandacht te vragen voor mensen op de vlucht. 

Meer informatie en aanmelding Kloostertalk 

Zaterdag 10 juni, aanvang 13.30 uur in Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1. Entree 22,50 euro, inclusief koffie/thee en drankje na afloop. Meer informatie en aanmelding: www.kloosterhuissen.nl of 026- 326 44 22.