Voor het Rijnstate Oncologisch Centrum

Digitale cheque-overhandiging Roparun

LINGEWAARD - Op vrijdag 18 december was de feestelijke overdracht van een cheque aan het Rijnstate Oncologisch Centrum. Dit keer geen fysieke overhandiging, maar een digitale bijeenkomst. Hoewel de overdracht online plaats vond, was het een waar feestje waar ook Roparun Team-031 Lingewaard bij aanwezig was.


De dankbaarheid van Rijnstate is erg groot. ‘’Het is zo bijzonder dat we, ondanks een afgelaste Roparun, zo’n prachtige donatie mogen ontvangen’’, vertellen Marijke Maalderink en Judith Krans van het Rijnstate Oncologisch Centrum.

De donatie van 25.000 euro is een gift voor de realisatie van een Beweeg- en Beleeftuin. Het Oncologisch Centrum is vorig jaar gestart met het ‘Beweegprogramma Perspectief en Levenskwaliteit’, want juist als je kanker hebt (gehad) zijn een gezonde voeding, beweging en ont-stressen voor, tijdens en na de behandelingen extra belangrijk.

Wim van Harten, bestuursvoorzitter van het Rijnstate ziekenhuis, mocht de cheque digitaal in ontvangst nemen. Hij benadrukt de rol van Stichting Roparun. ‘’Het is fantastisch dat we dit, mede door de hulp van Roparun, als aanvulling op de patiëntenzorg kunnen doen.”


Beweeg- en Beleeftuin

In de Beweeg- en Beleeftuin kunnen oncologische patiënten (onder leiding van een fysiotherapeut) diverse oefeningen doen om aan hun conditie te werken. De tuin zal ook toegankelijk zijn voor patiënten in een bed of rolstoel. Zo kunnen ook terminale patiënten nog een laatste keer naar buiten, een veel voorkomende wens die zonder tuin moeilijk te realiseren is.

Stichting Roparun en team-031 Lingewaard zijn trots dat ze een bijdrage hebben kunnen leveren. “Dit zijn projecten waar we het voor doen; om het leven van kankerpatiënten zo aangenaam mogelijk te maken.”

Om dit soort projecten ook in 2021 te ondersteunen, organiseert Roparun Team-031 Lingewaard de virtuele mini-Roparun en wandeltocht. "Tot en met 30 januari kun je jezelf voor deze 6 of 12 kilometer tocht opgeven, via onze website www.031lingewaard.nl. Wees sportief, loop of wandel mee en geef kankerpatiënten daardoor meer kwaliteit van leven."