Iwan en Leona op weg naar het EK in Wales. (foto: M.van Lith)
Iwan en Leona op weg naar het EK in Wales. (foto: M.van Lith) Foto: M.van Lith

Op weg naar het EK

Algemeen

BEMMEL - In juli zijn de Europees Kampioenschappen Taekwon-Do in Wales. Liefst twee leden van Taekwon-Do Academie Gelderland zijn door de nationale bond geselecteerd om met het Nederlandse team mee te gaan naar het EK.

Ivar Spanbroek 19 jaar oud en sinds een jaar de zwarte band (1e dan) is geselecteerd voor twee onderdelen. Breektesten (zoveel mogelijk planken breken) en Sparren bij de zwaargewichten (vechten met scheidsrechters). Om naar het EK te gaan heb je minimaal de zwarte band nodig en moet je goed presteren op internationale wedstrijden ook moet je alle landelijke wedstrijdtrainingen opvallen. Ivar heeft het afgelopen jaar in Belgiƫ, Duitsland en Engeland meerdere 1e en 2e plaatsen weten te behalen op toernooien. Een knappe prestatie.

Leona Middelkoop 31 jaar is liefst geselecteerd voor drie onderdelen sparren -70 kg, powerbreken en Tuls (stijlfiguren) heeft al meer dan tien jaar de zwarte band (inmiddels 3e dan) en heeft alleen al dit jaar in Spanje, Belgiƫ, Duitsland en tweemaal Engeland meerdere malen op het erepodium gestaan met prachtige resultaten!

De club is buitengewoon trots op deze twee toppers. Samen met andere toppers van de club trainen ze uiteraard meerdere keren per week buitengewoon serieus. Behalve de hoofdtrainer heeft de club nog twee specialisten als trainers ingezet om ze zo goed mogelijk te begeleiden. Namelijk Jeroen Rutten en Selcan Toonen. De komende maanden zullen in het teken staan om samen met het Nederlandse team zo goed mogelijk voor te bereiden op Wales. De club uit Lingewaard staat onder leiding van hoofdtrainer Willem Jansen, 6e dan internationaal instructeur Taekwon-Do.