Aed verscholen achter de ballonnen.
Aed verscholen achter de ballonnen. Foto: eigen beheer

Onthulling AED aan de Olyhorststraat in Gendt

Algemeen

GENDT - Zondagmiddag 10 maart heeft de feestelijke onthulling plaatsgevonden van de AED aan de Olyhorststraat 41 te Gendt.

Buurtvereniging De Olyhorst en Gezinshuizen De Wij zijn een jaar geleden gestart om samen de plaatsing van een AED mogelijk te maken. Onder de naam Hart voor de Buurt  is er een actie opgezet in samenwerking met Stichting Kloppend Hart van Lingewaard en Overbetuwe en stichting Lingewaard Doet, om de aanschaf en plaatsing van een AED mogelijk te maken. 

Na een voorbereidingsperiode is er in de zomermaanden via de stichting Lingewaard Doet met actiecoupons voldoende geld ingezameld om de aanschaf mogelijk te maken. In oktober hebben 17 bewoners van de Olyhorststraat deelgenomen aan de basiscursus reanimatie van de stichting kloppend Hart. De cursus is, bij wijze van uitzondering gegeven, in het gezinshuis. De bewoners van het gezinshuis zijn betrokken geweest bij de actie en ook bij de cursusavond voor onder andere het verzorgen van koffie en thee.

De onthulling van de AED heeft plaatsgevonden door het uitdelen van de hartvormige ballonnen die op de AED bevestigd waren, aan kinderen en bewoners die aanwezig waren. Hiermee zijn de harten van de actie ‘Hart van de Buurt’ symbolisch in en met de hele buurt gedeeld. De AED is ook opgenomen in het landelijk netwerk Hartslag Nu.