Afbeelding
Foto: Dorpshuis Angeren

D.O.P

Algemeen

ANGEREN - Wist je dat er in Angeren een aantal groepen zijn die zich bezighouden met de leefbaarheid in Angeren? Je kunt dan denken aan Strijdbaar Angeren, het platform Angeren, de werkgroep Angeren Aantrekkelijk en het Dorpshuis Angeren. Deze groepen willen samen aan de slag gaan met een dorpsontwikkelingsplan - kortweg DOP- voor Angeren.

In een dorpsontwikkelingsplan worden allerlei onderwerpen opgenomen die voor ons als inwoners belangrijk zijn, nu en in de toekomst. Je kunt denken aan woningbouw, vergroening, bereikbaarheid, veiligheid, ondernemerschap, ouderenzorg en het verenigingsleven.

Om te komen tot een dorpsontwikkelingsplan (DOP) is er een voorlopige werkgroep samengesteld. De gemeente Lingewaard ondersteunt het proces om te komen tot een DOP. Daarnaast wordt de werkgroep begeleid door deskundigen van Spectrum

Het dorpsontwikkelingsplan wordt in 2024 gemaakt voor en door inwoners van Angeren. De werkgroep zoekt daarom (tijdelijke) werkgroepleden.

“Wil je als ondernemer of als inwoner van Angeren een bijdrage leveren aan het proces om te komen tot een DOP ? Neem dan contact op met Rob Harmsen (06-12066079 / robharmsen@solcon.nl) Marten van der Ploeg (martenvdploeg@gmail.com) of Simone Harmsen (beheerder@dorpshuisangeren.nl).”