Afbeelding

Met vijf dagen volop muziek in feesttent aan Zahnstraat Gezellige najaarskermis in Angeren

Algemeen

ANGEREN – De najaarskermissen komen er weer aan. En Angeren bijt het spits af. De eerste vijf dagen van augustus is het in het gemoedelijke dorp een en al kermisplezier. Jong en oud kan zich weer vermaken. Op het kermisterrein aan de Zahnstraat met de vele attributen en in de feesttent met de dansmuziek, die bij kermis niet kan ontbreken. In een goede samenwerking met de gemeente Lingewaard heeft Herberg De Ploeg weer een pracht programma weten te realiseren. Een programma, waarvan heel Angeren en omstreken zal genieten! Met betaalbare entreeprijzen en op de dinsdag zelfs gratis entree!

Vijf dagen lang -van 1 tot en met 5 augustus- kermis in Angeren. Het is hét evenement voor jong en oud, dat vrijdagavond wordt ingeluid met de lokale groep Seven Days Music, die ook op de zondag optreedt. Zaterdagavond én maandagmiddag vanaf 14.30 uur is het podium in de feesttent voor het populaire orkest Summerland, dat er optreedt mét zangeres Marloez.

De kermis in Angeren heeft vorig jaar een flinke up-date gekregen. Zo is het terrein beklinkerd en zijn er door de gemeente –vooral door medewerking van Hans Peters- aantrekkelijke attracties naar Angeren gehaald. "Angeren heeft zodoende een goede en gezellige najaarskermis. En is de eerste in de regio", vertelt organisator Fred de Wild van Herberg De Ploeg.

Zaterdag 2 augustus begint de kermis pas officieel in Angeren. Maar de avond ervoor gaat het dak er al af in de feesttent . Dan wordt de kermis ingeluid met Seven Days Music, een populaire allround band met muzikanten uit eigen regio.

Zaterdagavond zal de feesttent weer uitpuilen als traditioneel Summerland optreedt. Deze band is de vaste band op de Angerse kermis en zorgt voor een perfecte sfeer. De entree bedraagt deze avond slechts tien euro. Zondag is de entreeprijs vijf euro met Seven Days Music.

Maandag is de feesttent vanaf 14.30 uur geopend; dit is de dag waarop families en vrienden elkaar ontmoeten met de muziek van Summerland.

Dinsdag is traditioneel de oldtimerdag met kofferbakruil- en -verkoopbeurs. Van 12.00 tot 18.00 uur zijn het terrein en de feesttent voor historische auto's, tractoren, motoren, Solexjes en bromfietsen. En vanuit de kofferbak kan alles worden verkocht, wat met deze techniek te maken heeft. DJ Robert Pouwels verzorgt de muziek en treedt zelf op. De entree is gratis.

De organisatie is in handen van Herberg De Ploeg in Angeren, telefoon 06 53648561; www.herbergdeploeg.nl.

Uitgelicht

Digitale krant