Op de foto de winnaar:  Co Swagerman met de pikeur Frans van der Blonk, fam Swagerman en de verzorger
Op de foto de winnaar: Co Swagerman met de pikeur Frans van der Blonk, fam Swagerman en de verzorger

Uitslagen De Buitenzorg Kortebaandraverij

Algemeen

BEMMEL - De kortebaandraverij van Bemmel zit er al weer op. De weergoden zorgden voor wat spannende momenten met name door de flinke hoosbui op het laatste moment. Gelukkig kon het festijn dankzij hulpvaardige vrijwilligers en de firma Van Os (de aannemer die de zandbaan aanlegt) een uur later dan gepland toch doorgaan.

Ondanks dat de baan behoorlijk nat was gingen de paarden er vol tegen aan. Ze schuwden het natte zand niet en streden op het scherpst van de snede. De pikeurs verdienen ook bewondering aangezien ze door het opspattende zand de volle laag kregen.

De toeschouwers waren getuige van spannende ritten in de eerste omloop. De grote favoriet dit jaar was het paard Co Swagerman gereden door Frans van der Blonk. Deze combinatie van paard en pikeur bleek succesvol. In de derde omloop trof Co Zwagerman, Prince of Moore gereden pikeur John de Leeuw. Ook dit paard was in supervorm, maar tegen Co Swagerman was hij niet opgewassen. Omdat in de derde omloop drie paarden overblijven, wordt er voor de vierde omloop een paard bij geloot. Hierdoor kreeg Prince of Moore een herkansing. Prince of Moore won nu wel twee keer wat resulteerde in een droomfinale tussen de paarden Co Swagerman en Prince of Moore. Maar Co Swagerman liet zich in de finale niet verassen en vertrok als een speer uit de startblokken en won beide ritten.

De uitslag van de Buitenzorg Kortebaandraverij::

Co Swagerman, rijder Frans van der Blonk, eigenaar Stichting Drafsport Swagerman
Prince of Moore, rijder John de Leeuw, eigenaar Stal de Groningers
Amalia Beemd, rijder Dion Tesselaar, eigenaar A.J.M. van Brederode
Lovely Lane, rijder Ruud Pools, eigenaar F.P.M. Bakker
Anabaa Blue, rijder John de Leeuw, eigenaar Stal de Groningers
Diamond Digger K, rijder Aad Pools, eigenaar Gerrits Tecycling Group BV.

Uitgelicht

Digitale krant