Afbeelding

Hans Schmeinck haalt in 'Glazen Huis' Buitenpoort zijn 25 Uur van Le Hans Muzikale marathon met gemak volbracht

Algemeen

HUISSEN – Op enkele geeuwtjes na heeft Hans Schmeinck zijn muzikale marathon zonder slaap volbracht. Om zijn 25-jarig jubileum als (hobby)dj luister bij te zetten draaide hij namelijk vrijdag en zaterdag 25 uur non-stop zijn favoriete platen in het 'Glazen Huis' van De Buitenpoort in Huissen. Stichting Huissens Weldoen vaart er wel bij.

De Huissense dj (ook bekend als onder meer Kinki Sminki en Hansi Schimanski) startte zijn 25 Uur van Le Hans op vrijdag om 17.00 uur in de fraaie glazen uitbouw van De Buitenpoort in Huissen. Op zaterdag 11 oktober om 18.00 uur was de finish. Hans slaagde met vlag en wimpel. Een paar geeuwtjes brachten de missie (zonder te slapen 25 uur muziek draaien) niet in gevaar.

Behalve zijn 25-jarig jubileum als (hobby)dj vierde Hans ook de duizendste aflevering van zijn Kinki Sminki's Tune of the Day op zijn facebookpagina (facebook.com/hansschmeinck) en (alvast) zijn verjaardag (16 oktober). Na het einde van zijn muzikale marathon volgden nog zijn verjaardagfeest en De Buitenpoort Beats DJ Battle (Hans is jurylid), dus direct naar bed was even geen optie. ,,Maar ik maak het goed en ik voel dat ik alweer in mijn ritme zit. Ik wil wel graag iedereen bedanken die mij op welke wijze dan ook steun heeft gegeven. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!''

Met De 25 Uur van Le Hans haalde de dj geld bij elkaar voor het goede doel, Stichting Huissens Weldoen (www.huissensweldoen.nl). Omdat er nog toegezegde betalingen binnen moeten komen is het definitieve bedrag nog niet bekend. Maar de tussenstand aan het einde van zijn muzikale marathon klonk veelbelovend: 2500 euro. Wordt vervolgd….

Uitgelicht

Digitale krant