Afbeelding

Haren doneren aan Stichting Haarwensen

Algemeen

BEMMEL - Al een hele tijd wist Minke Knipping uit Bemmel het zeker. Ze wilde haar haren doneren aan Stichting Haarwensen om iemand anders blij te maken. Na twee jaar wachten totdat haar haren lang genoeg waren, was het donderdag 12 februari eindelijk zover.

In het bijzijn van haar hele klas, heeft Minke door kapster Sabine van AMI Kappers, Bemmel haar haren laten afknippen en deze gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Voorafgaand heeft Minke een spreekbeurt gehouden over, hoe kan het ook anders, haren!

Na afloop had Minke voor iedereen in de klas enkele proefmonsters shampoo, ter beschikking gesteld door AMI kappers en de DA Drogist uit Bemmel.

Minke is AMI dankbaar voor de tijd die de kapsalon heeft vrijgemaakt en Hét Gemeente Nieuws voor het publiceren van dit artikel. Mede dankzij deze bijdrage heeft Minke een 9 ½ gehaald voor haar spreekbeurt.

AMI Kappers is vaste sponsor van Stichting Haarwensen en zet zich graag in voor dit goede doel. Door vlechten van minimaal vijfentwintig centimeter op te sturen naar Stichting Haarwensen proberen alle 76 vestigingen van AMI Kappers de moeilijke periode, waarin de zieke kinderen zich bevinden, een stukje mooier te maken.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met achttien jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van kaalhoofdigheid in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoedt. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht.

Stichting Haarwensen maakt van het gedoneerde haar nieuwe pruiken voor deze kinderen. Dit jaar heeft AMI Kappers al 205 vlechten gedoneerd aan de Stichting! "Wil jij ook je haar doneren? Vraag naar de voorwaarden in de salon."

Uitgelicht

Digitale krant