Samen harten langer laten kloppen in Lingewaard

Algemeen

HUISSEN - De jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting komt er weer aan; van zondag 5 tot en met zaterdag 11 april staat de strijd tegen hart- en vaatziekten centraal. En onder het motto 'Samen harten langer laten kloppen' trotseren in de Hartweek ruim 130 vrijwilligers uit Huissen en omgeving weer en wind om te collecteren voor de Hartstichting.

De belangrijkste missie van de Hartstichting is de preventie, behandeling en genezing van hart- en vaatziekten. De Hartstichting heeft daarin al veel gedaan en bereikt. Toch zijn er nog altijd één miljoen hart- en vaatpatiënten in ons land. En per dag overlijden ruim honderd mensen aan deze ziekten en komen duizend mensen in het ziekenhuis terecht.

Vorig jaar konden mensen stemmen en mee bepalen in welk onderzoek de Hartstichting de komende jaren moet investeren. Met stip op één staat onderzoek naar een vroege herkenning van hart- en vaatziekten. Want een beroerte, hartinfarct of hartstilstand kan opeens toeslaan. Zonder waarschuwing vooraf. Onderzoek helpt om de signalen te herkennen en in te grijpen, voor het te laat is. "Uw gift maakt dit mogelijk."

Uitgelicht

Digitale krant