Stief & Talk: een stiefoudergespreksgroep 2.0.

Algemeen

BEMMEL - Stiefouder zijn is een complexe rol. Stief zijn is in veel gevallen niet het probleem. Het woord stief zegt het al, je hebt geen bloedband met het kind/de kinderen van je nieuwe partner.

Het complexe zit in het woord 'ouder'. Je bent niet de andere ouder, niet de moeder, niet de vader. Maar je bent wel iets. Opvoeder? Oppas? Rust- en huisregelbewaker? Hoe ga je als stief met je rol om? Welke taak heb je dan wel? Waar zit bij jou als stiefouder de balans tussen gezonde afstand en ongezond dichtbij?

Veel vragen waar stiefouders uit de omgeving Bemmel maandelijks met elkaar over in gesprek kunnen. Ervaringen delen met mensen die jouw situatie begrijpen lucht op. Om de zwaarte van een gespreksgroep weg te nemen introduceert Stiefgezincoachpraktijk 3 Way Coaching een nieuwe vorm onder de naam Stief & Talk. Elke maand is er de mogelijkheid om aan te schuiven om met stiefouders in gesprek te gaan aan de hand van een thema en een activiteit. Na afloop gaan stiefouders met een positieve nieuwe ervaring naar huis gaan, zodat zij hun taak als stiefouder beter kunnen vervullen.

De eerstvolgende is nog in de zomervakantie, op 25 augustus. Zeker omdat tijdens de zomervakantie veel onderhuidse problemen zichtbaar worden. Dit komt omdat het stiefgezin dan voor een langere periode bij elkaar is. De avond start om 20.00 uur in landwinkel De Woerdt in Ressen met een proeverij van lokaal gemaakte vruchtensappen en huisgemaakte hapjes. Meer informatie of aanmelden via de site van 3 Way Coaching, www.3waycoaching.nl.

Uitgelicht

Digitale krant