Ingezonden brief

Algemeen Ingezonden brief

Beste inwoners van Haalderen,

In Huissen bestonden ze al een tijd, maar in de jaren 2003-2010 zijn ook in andere delen van de gemeente bewonersgroepen bij elkaar gekomen om te kijken of er belangstelling was voor het oprichten van een Wijkplatform. Dat gebeurde ook in Haalderen in zalencentrum De Kolk, in november 2003.

De uitnodiging werd opgepakt en sindsdien is er in Haalderen een wijkplatform actief geweest van waaruit diverse projecten zijn opgestart. Het gaat dan om het herstel van de bermen in de Ambachtstraat, Hondenuitlaatplaatsen, een JOP aan de Notenboomstraat, verbetering toegang bij de Tichel/basisschool, ingang tot sportcomplex HAVO, schapenhek Halden/Katwijk, ingang Dymphia, de reconstructie van het Mariaplein, doeltjes op een trapveldje aan de Pater Rikkenstraat, Kabelbaan, leuke speelterreintjes ed. Het laatste zijn verspreid door het dorp en langs de Van der Monderweg in samenwerking met de visvereniging veel bomen geplant. Als je alles op een rijtje zet is er toch wel heel wat gebeurd in Haalderen. Het idee in het dorp is vaak dat er bij ons niets zou kunnen, maar als je er voor gaat, blijkt het toch mee te vallen.

De animo is er nu echter uit bij ons, we hebben het gevoel dat alles wat we konden en wilden doen ook ongeveer is gerealiseerd. Bovendien denkt de gemeente nu aan een heel andere rol voor de wijkplatforms, een rol die ver af staat van wat wij met het platform wilden bereiken. Wij zullen daaraan dan ook geen deel nemen en stoppen onze activiteiten met ingang van 1 augustus 2015. Het enige wat er daarna nog gebeurt, is dat inkomende mail wordt gelezen en wordt doorgestuurd naar de gemeente. De gemeente zal zich inzetten om een vervolg te geven aan ons wijkplatform en we geven het stokje graag over aan onze opvolgers en wensen ze veel succes met de realisatie van hun ideeën in het belang van het dorp en haar bewoners.

Met hartelijke groet en tot ziens in het dorp,

Het wijkplatform Haalderen

Thea Knipping, Cor van Vlaanderen, Rapke Tuinstra en Theo Dhont

Uitgelicht

Digitale krant