Start Rots en Watertraining

Algemeen

LINGEWAARD - Stichting Welzijn Lingewaard start vanaf 24 september met een Rots & Watertraining voor kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool in Lingewaard. Rots & Watertraining is bedoeld om jongens en meisjes weerbaarder te maken; sterk te laten zijn als een rots of te laten meebewegen als water.


Rots & Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes en kan worden beschouwd als een weerbaarheidsprogramma dat uiterst effectief is tegen pesten. Het programma bestaat uit een training die is gericht op weerbaarheid en de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Rots & Water heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast zijn de preventie van (seksueel) geweld, het leren maken van eigen keuzes en het leren gaan van een eigen weg belangrijke thema's.

Door mee te doen aan de zesdelige Rots & Water training leren kinderen steviger in de schoenen te staan zodat ze beter voor zichzelf kunnen opkomen. In een kleine groep werken ze aan zelfbeheersing, zelfvertrouwen en leren ze communiceren vanuit de Rots- en Waterhouding. Hierdoor worden ze bewuster van hun eigen gedrag en hoe ze op anderen over komen. Het programma van de Rots & Water training bestaat uit een combinatie van fysieke oefeningen en groepsgesprekken.

Het programma bestaat uit zes trainingen van anderhalf uur en is geschikt voor kinderen van tien tot twaalf jaar. De trainingen vinden op donderdag 24 september, 1, 8, 15 en 22 oktober en 5 november plaats van 15.00 tot 16.30 uur in de gymzaal aan de Cuperstraat 9 in Bemmel. De laatste training is samen met de ouders. Deelname aan dit programma is gratis. Opgeven kan via gezinsondersteuning@swlingewaard.nl.

Leergang Woondromen 55+

BETUWE - Nu de verzorgingshuizen minder toegankelijk worden, kan gemeenschappelijk wonen een prima alternatief zijn. Hier kunnen senioren enorm van profiteren, maar voor dergelijke initiatieven moet de begeleiding wel in orde zijn.

Hiervoor hebben Spectrum, ActivAge en KCWZ de Leergang Woondromen 55+ ontwikkeld. Professionals in bouwen, wonen, zorg en maatschappelijk ondernemen leren hoe ze deze senioren kunnen begeleiden bij het ontwikkelen en verduurzamen van hun eigen initiatief tot gemeenschappelijk wonen.

Cursusdata: 1 en 15 oktober, 5 november, 10 december en 25 februari. Cursustijden: van 13.00 tot 17.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant