Werkgroep Plaksche Veld met nieuw materieel.
Werkgroep Plaksche Veld met nieuw materieel. Foto: @StichtingLingewaardNatuurlijk

Vrijwilligers Plaksche Veld klussen met nieuw gereedschap

Algemeen

BEMMEL - Na de natte winter is de werkgroep Plaksche Veld van Lingewaard Natuurlijk weer aan het werk gegaan. De vrijwilligers maken daarbij gebruik van nieuw materieel dat is aangekocht met een financiële bijdrage van de Bemmel en Haalderenstichting. 

In de winter is het materieel voor onderhoudswerkzaamheden uitgebreid en deels vervangen door elektrische apparaten. Zoals een nieuwe aanhanger, een elektrische bosmaaier en elektrische heggenscharen. Mede dankzij een financiële bijdrage in het kader van het 75-jarig jubileum van de Bemmel en Haalderenstichting. De vrijwilligers zijn daar ontzettend blij mee en het klussen is er nog leuker door! 

Inmiddels zijn de heggen langs de Groenestraat gevlochten. Dat ziet er fantastisch uit. “We maaien nu langs de heggen en verwijderen wilgenopslag rond de poel en de bijenheuvel. We verzamelen takken om de takkenrillen (houtwallen) uit te breiden. Er is ook een nieuwe ronde takkenril gemaakt, omringd door wilgenbomen. Aan het eind van dit jaar gaan we nieuwe bosjes en akkers aanleggen. De voorbereidingen zijn ver gevorderd.

Kom eens kijken en maak een wandeling door het natuurgebied. We proberen zoveel mogelijk het onderhoud handmatig uit te voeren. Dat lukt helaas niet altijd vanwege de grote hoeveelheid werk. Veel te doen dus. Interesse om mee te werken? Een leuke en gezellige vorm van bewegen in de buitenlucht. Meld je aan via landschap@lingewaardnatuurlijk.nl en lees meer op de website www.lingewaardnatuurlijk.nl.”

Uitgelicht

Digitale krant