Trainen in Tenerife (Pad naar Montaña de Guaza).
Trainen in Tenerife (Pad naar Montaña de Guaza). Foto: Michel Jochems

Op een zomerdag naar de kaalgeslagen top van de Mont Ventoux

Algemeen

HUISSEN - Over 60 dagen gaan 757 deelnemers met behulp van 156 vrijwilligers de uitdaging van hun leven aan. Wandelen, hardlopen of fietsen naar de kaalgeslagen top van de Mont Ventoux met maar één doel: De dodelijke spierziekte ALS de wereld uit helpen!

Stadsgenoot Michel Jochems gaat dit jaar de ook uitdaging aan. Hij heeft van dichtbij meegemaakt wat het is om ernstig ziek te zijn. Zijn vriendin Katja Berendsen heeft afgelopen jaar te horen gekregen dat ze borstkanker heeft en is terecht gekomen in de medische molen. Een onrustige en onzekere tijd, maar wat is het fijn dat deze ziekte in veel gevallen goed te behandelen is en dat Katja en hij een toekomst samen hebben. Katja heeft een groot deel van het traject achter de rug. 

De ziekte ALS is nog niet te genezen. Voor collega Maurice en zijn vrouw Monique ziet de toekomst er niet zo rooskleurig uit. Voor ALS is nog geen medicijn en vooruitzicht op genezing. Toch blijven zij geloven in de liefde en strijden zij samen om deze ziekte de wereld uit te helpen. Michel wil hun hierbij steunen en gaat hardlopend de top van Mont Ventoux, voor Monique, Maurice en voor alle anderen, bereiken.

Hij is daarom om zoek naar donateurs die hem willen steunen bij zijn gezamenlijke missie: ALS de wereld uit (hard)lopen en trappen! Via zijn actiepagina kan de stichting ALS worden gesteund: https://www.tourduals.nl/fundraisers/micheljochems/donate.

Uitgelicht

Digitale krant