Afbeelding

Drie generaties zwarte banders in één familie!

Algemeen

BEMMEL - Afgelopen zondag is Renji Tran geslaagd voor de felbegeerde zwarte band (1e dan) bij de nationale Taekwon-Do bond itf-rd. Een zwarte band examen is uiteraard een bijzonder moment voor iedere Taekwon-Do beoefenaar die zover weet te komen. 

Wat het helemaal bijzonder maakte is dat de vader van Renji als partner betrokken was tijdens het examen bij de partner-oefeningen. Vader Binh net als Renji lid van Taekwon-Do Academie Gelderland (Bemmel) trainen al jaren samen op de club.

Renji begon een kleine 10 jaar terug bij de jeugd en is inmiddels met 17 jaar een gedreven dangraadhouder. Om vader (ook een zwarte bander) en zoon samen te zien trainen is buitengewoon mooi en ziet er gedreven uit. Opa kwam speciaal kijken tijdens het landelijk examen in Asperen (ook opa heeft een zwarte band alleen dan in karate).
Tijdens het danexamen heeft Renji tuls (stijlfiguren), partner-oefeningen (stap-sparring en zelfverdediging), breektesten, sparren en allerlei pittige conditietesten moeten doen. Hij had een heel mooi examen en mag zich vanaf nu boosabum noemen. Dat is een koreaanse term voor een beginnende zwarte bander.

Behalve zelf trainen geeft Renji ook nog eens les bij de jeugd van de club. Een mooie manier om zijn kennis en kunde over te dragen. Voor meer informatie zie www.tagelderland.nl.

Uitgelicht

Digitale krant