Afbeelding

Fotowerk van nu voor Historische Kring Bemmel Haalderen en Ressen

Algemeen

LINGEWAARD - Bemmel, Haalderen en Ressen veranderen. Dat is een gegeven omdat elk tijdperk zijn eisen stelt aan woningen, wegen, milieu, winkelgebieden, industrieterreinen enzovoort. Vooral na de tweede wereldoorlog) zijn onze dorpen enorm gegroeid. Die groei was er vóór die periode natuurlijk ook maar verliep meer geleidelijk.

Het beeld van een aantal straten bleef na de oorlog nog lang dezelfde uitstraling hebben als voor die tijd. Denk daarbij aan De Plak en de Papenstraat. Deze straten zijn tot midden zestiger jaren nagenoeg onveranderd gebleven. Gelukkig zijn er van die oude situatie nog wel foto’s afkomstig van inwoners van Bemmel, (en) Haalderen en Ressen. Natuurlijk heeft de Historische Kring ook veel zelf gefotografeerd in haar bijna dertigjarig bestaan.

Een aantal vrijwilligers van de foto werkgroep gaat nu een plan opstellen, aan de hand van gemeentelijke plannen om woningen te renoveren. Denk aan de Klappenburgstraat, mogelijk de Ressensestraat, plannen voor De Plakse Wei en het centrum. Door vóór aanvang van de uitvoering van die plannen het gebied te fotograferen, proberen wij een tijdsbeeld vast te leggen voor de toekomst.

Men mag vanaf de openbare weg alle gebouwen en straten fotograferen. Het lijkt ons belangrijk dat de inwoners van Bemmel Haalderen en Ressen daarvan op de hoogte zijn. Onze fotografen zijn herkenbaar aan de badges die zij dragen. Als zij heel nadrukkelijk een pand gaan fotograferen zullen zij dat melden bij de bewoners van dat pand.

Uitgelicht

Digitale krant