Beelden van de gevolgen van de oorlog voor de bewoners van Bemmel, Haalderen en Ressen.
Beelden van de gevolgen van de oorlog voor de bewoners van Bemmel, Haalderen en Ressen.

De gevolgen voor de burgers van Bemmel, Haalderen en Ressen Fototentoonstelling: Oorlog in beeld

Algemeen

LINGEWAARD - De Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen organiseert de fototentoonstelling ‘Oorlog in beeld. De gevolgen voor de burgers in Bemmel, Haalderen en Ressen’. Hiermee herdenkt de HKB 75 jaar bevrijding, maar ook en vooral wat de oorlog teweeg heeft gebracht in het oostelijke deel van de Betuwe.

De tentoonstelling loopt van 7 februari tot half mei in het pand van de Jumbo hoek Dorpsstraat/Klappenburgstraat. De opening is op 7 februari om 16.00 uur. Daarna is de tentoonstelling ook te bezichtigen bij de HKB in De Kinkel.

Bemmel heeft sinds 4 mei 1957 een bevrijdingsmonument. Op 4 mei 2013 werd het oorlogsmonument onthuld, een gedenkteken voor de gevallenen uit Bemmel en Ressen. Streekmuseum Lingewaard gaf in 2019 in het kader van 75 jaar bevrijding een boekje uit van de hand van Adi van Oijen en Pierre Cuypers over de verhalen achter de namen op het gedenkteken. Dit boekje vormt de basis voor de expositie Oorlog in beeld. Gaat het in dit boekje vooral over de personen die omgekomen zijn, in de expositie van de HKB wordt aandacht besteed aan oorlogsschade en de plaatsen waar vele tragedies zich afspeelden.

Uitgelicht

Digitale krant