Big Band Bemmel. (foto: Jan Navis)
Big Band Bemmel. (foto: Jan Navis)

Lingewaard Concert tweede editie

Algemeen

LINGEWAARD - Lingewaard concert is een initiatief van de Big Band Bemmel om samen met andere muziekgezelschappen en koren uit Lingewaard hun muzikale klanken op het podium van de Theaterkerk te laten horen.

Tijdens de tweede editie van het Lingewaard concert kan men luisteren naar vier gezelschappen: Big Band Bemmel, Koor Feelin’ Good uit Huissen, het Betuws Orkest voor Senioren en Accordeongroep ‘Betuwe Oost’.

De Big Band Bemmel maakt sinds 1990 swingende muziek. Onder leiding van dirigent Bert van Ginkel, speelt de band niet alleen instrumentale nummers, maar is ook begeleidingsband van vocalisten Marcel Leijser en Petra Hermsen.

Het Betuws Orkest voor Senioren onder muzikale leiding van Rudy Böhmer is actief sinds september 2018. Het gezelschap bestaat uit ongeveer vijftig muzikanten met een grote variatie aan instrumenten. Het orkest werkt aan een breed repertoire met een eigen klankkleur.

Koor Feelin’ Good, opgericht in 2004, is een gemengd koor en zingt overwegend Engelstalig. Met dirigent Piet van der Sanden treden zij met regelmaat op in Huissen en omgeving. Het koor bestaat uit ruim 50 leden.

Accordeongroep ‘Betuwe Oost’ is in 2000 opgericht. Veertien enthousiaste accordeonisten plus drummer maken onder leiding van dirigent Lucie Gielis herkenbare muziek uit diverse genres.

Kaarten (inclusief pauzeconsumptie tien euro) te bestellen via https://theaterkerk.nl/programma/410993-2e-lingewaard-concert-.

Uitgelicht

Digitale krant