Logo gemeentenieuwsonline.nl
Padelbaan. (foto: A. ter Burg)
Padelbaan. (foto: A. ter Burg) (Foto: )

TV Huissen start met padel

HUISSEN - De twee nieuwe padelbanen die onlangs bij tennisvereniging Huissen zijn aangelegd zouden op 29 maart officieel worden geopend, maar die officiële opening wordt nog even uitgesteld. Wel worden de banen per 1 juni in gebruik genomen.

Wat is padel? Padel is een combinatie tussen tennis en squash, waarbij je ook de glazen wanden mag gebruiken om de bal terug te slaan. Je speelt het als dubbelspel met een net ertussen. Padel is relatief makkelijk te leren en is voor jong en oud, man en vrouw, beginner of prof, valide of minder-valide, links- of rechtshandig, groot of klein. Het racket heeft geen snaren en dat zorgt ervoor dat de bal makkelijk de andere kant van het net bereikt. Je speelt als beginner al snel een rally. Fysiek is Padel minder inspannend dan bijvoorbeeld squash en de baan is kleiner dan een tennisbaan, waardoor je in minder stappen bij de bal bent.

Waarom is padel spelen zo leuk? Direct leuke rally’s, waardoor je meteen succes ervaart. Héél toegankelijk, door korte padelrackets en klein veld. Heerlijk intensief. Goed te belopen. Jong & oud.

Kennismaken met padel!

Tennisvereniging Huissen wil graag iedereen laten ervaren hoe leuk padel is. In de maanden juni, juli en augustus zijn er gratis clinics door padel-ambassadeurs, leuk om zelf te proeven van deze geweldig leuke sport!

Aanmelden voor deelname aan een clinic kan via padel@tvhuissen.nl. Inschrijven voor de lessen van de padeltrainer is mogelijk via marianne@ik-padel.nl. In twee proeflessen maak je kennis met Padel. Je krijgt uitleg over de basistechniek en speluitleg. Meer info staat op www.tvhuissen.nl.

Meer berichten