Klinkerweg - De Panoven (Foto: Servaas Beunk)
Klinkerweg - De Panoven (Foto: Servaas Beunk)

Muzikanten gezocht voor muzikaal avontuur in steenfabriek

Algemeen

ZEVENAAR - De voormalige steenoven De Panoven in Zevenaar is de inspirerende locatie voor Klinkerweg: een muzikale voorstelling in het eerste weekend van oktober. De muziek van Klinkerweg wordt gecomponeerd door Eva Beunk. Vorig jaar maakte zij de succesvolle locatievoorstelling Op Wacht in Fort Pannerden.

Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar avontuurlijke muzikanten die mee willen spelen. Naast drie professionele musici (op basklarinet, lapsteelgitaar en accordeon) wordt er een orkest gevormd met baritonsaxofoons, trombones, hoorns, klarinetten (bes en es) en slagwerkers. De slagwerkers hebben een bijzondere rol, want zij spelen op instrumenten gemaakt van materiaal uit de steenfabriek.

Aanmelden muzikanten

Muzikanten uit de regio die willen meespelen met deze bijzondere locatievoorstelling kunnen zich tot 20 augustus aanmelden. De repetitie zijn in september en de voorstellingen op 3 en 4 oktober. Zie voor alle informatie www.klinkerweg2020.nl.

Crowdfunding

Om deze bijzonder productie op locatie mogelijk te maken is geld nodig. Naast subsidies vanuit diverse fondsen hopen de initiatiefnemers op bijdragen via crowdfunding. Producent Dick Hesselink: “Het idee van crowdfunding is dat als veel mensen een beetje bijdragen, we samen tot een mooi bedrag komen. Alle beetjes zijn van harte welkom.” De crowdfunding loopt via Voor de kunst: https://www.voordekunst.nl/projecten/10702-klinkerweg.

Uitgelicht

Digitale krant