Sportzone Gendt.
Sportzone Gendt. Foto: Het Transferpunt Sport

Dragen de aangelegde Sportzones in Gendt en Doorenburg bij aan het verkeersveiliger maken van de omgeving?

Algemeen

LINGEWAARD – In 2022 zijn in Doornenburg en Gendt Sportzones gerealiseerd. Het doel van de Sportzone is om ervoor te zorgen dat kinderen en andere weggebruikers veiliger naar hun sportaccommodatie kunnen fietsen of lopen.

Sportzones De Sportzone is nieuw in Nederland, het is vergelijkbaar met Schoolzones rondom basisscholen. Sportzones zijn te vinden in Doornenburg bij sportpark De Vijzel en in Gendt aan de Poelwijklaan. Met de aanleg van de Sportzone zijn verschillende verkeersmaatregelen genomen om de veiligheid binnen de Sportzone te verbeteren. Zo bevindt de Sportzone in Gendt zich buiten de bebouwde kom (max. 60km/h) en de Sportzone in Doornenburg zich binnen de bebouwde kom (30 km/h). Dit heeft doen betekenen dat er meer verkeersmaatregelen zijn uitgevoerd in de Sportzone in Gendt dan in Doornenburg. 

Onderzoek naar de verkeersveiligheid en zichtbaarheid 

Er nog weinig bekend over de effectiviteit van de Sportzone. Daarom voert de HAN Nijmegen onderzoek uit naar de verkeersveiligheid en zichtbaarheid van de aangelegde Sportzones. “Voor dit onderzoek zijn wij geïnteresseerd in de ervaringen en meningen van gebruikers en inwoners met de Sportzone. Daarom zijn er een tweetal enquêtes opgesteld om de effectiviteit van de Sportzone te meten. Wij zouden u willen vragen om de enquête in te vullen voor het dorp waar u woont of regelmatig passeert.
Door uw mening te geven, ongeacht bekendheid met de Sportzone, kunt u bijdragen aan een veiligere sportomgeving in uw buurt. Invullen in anoniem en duurt ongeveer 3 minuten! Ga naar: Enquête Gendt: website Walburgen Beweegt; Enquête Doornenburg: website VV G.V.A.”

Uitgelicht

Digitale krant