Afbeelding

Eerste Gerrit Jeurissen-Award uitgereikt

Algemeen

HUISSEN - Lingewaard Natuurlijk is met hun Moestuinenplan voor basisscholen in Huissen de eerste winnaar geworden van de eerste editie van de Gerrit Jeurissen-Award en heeft daarmee een donatie van drieduizend euro verkregen. Uit handen van voorzitter Eric van Wissen mocht Jac Lamerichs na een heuse 'battle' met de andere genomineerden, de Straatspeeldag en S(tichting) G(ym) S(port) Lingewaard, de cheque in ontvangst nemen.

De Gerrit Jeurissen-Award is een initiatief van Stichting Gerrit Jeurissen Fonds. Deze stichting heeft ten doel het verhogen van de kwaliteit van de samenleving door financiële steun te verlenen aan projecten of doelen van algemeen maatschappelijk belang voor brede lagen van de samenleving, met een ideële en/of sociale strekking.

Zowel de Straatspeeldag, als Lingewaard Natuurlijk, als SGS Lingewaard kregen in zalencentrum De Valom de opdracht om hun doel in vijftien minuten ten overstaan van het publiek en de jury te presenteren. Nadat alle stemmen geteld waren en de jury tot een oordeel was gekomen kon de winnaar bekend worden gemaakt en de daarbij behorende donatie worden uitgereikt. Eerste: Lingewaard Natuurlijk: drieduizend euro; tweede: Straatspeeldag vijftienhonderd euro en derde SGS Lingewaard: vijfhonderd euro.

Naast de donaties uit het Gerrit Jeurissen Fonds was er ook nog een publiekprijs van tweehonderdvijftig euro door ONS Accountants & Belastingadviseurs beschikbaar gesteld. Deze werd toegekend aan de Straatspeeldag.

Al met al werd het een leuke avond met alleen maar blije gezichten. De tweede editie van de GerritJeurissen-Award vindt in het voorjaar van 2015 plaats.

Uitgelicht

Digitale krant