Taekwondo Masters en wethouder Bemmel. (foto: Emil Ripassa)
Taekwondo Masters en wethouder Bemmel. (foto: Emil Ripassa) Foto: Emil Ripassa

Geslaagd jubileum Taekwon-Do Academie Gelderland

Algemeen

BEMMEL - Vijftig jaar Taekwon-Do in Bemmel! Afgelopen weekend was het feest bij de Academie met een speciale training voor leden en oud leden.

Vijftig jaar geleden (net na de introductie van Taekwon-Do uit Korea in Nederland) begonnen de heren Van Breemen en Janssen met Taekwon-Do in Bemmel. Ze behoren tot de eerste Europeanen die een zwarte band hebben gehaald. Getraind door de pioneermeester Park uit Korea. Vanaf de jaren '70 heeft de heer Burgers lesgegeven en de laatste 17 jaar zijn Willem Jansen en Paul van Beersum de hoofdleraren.

De training was een prachtige bijeenkomst en aansluitend een reünie etentje. Speciaal voor deze training was de hoogste zwarte bander van Nederland van de ITF Choi groep, namelijk senior-master Steve Zondag 8ste dan naar Bemmel gekomen om de hoofdtrainers hun 6e dan diploma (afgelopen juni geslaagd) te overhandigen.

Wethouder Janssen van Sport was bij de bijeenkomst en gaf een motiverende speech vol enthousiasme. Oud-wereldkampioen sparren John van Dam en huidig wereldkampioen Tuls Otto van Elzelingen gaven prachtige lessen aan de jeugd en aan de volwassenen. Foto's staan op www.tagelderland.nl.

Uitgelicht

Digitale krant