Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vetsmeden Piet, Bart en Paul. (foto: Hans Rutgers)
Vetsmeden Piet, Bart en Paul. (foto: Hans Rutgers) (Foto: Hans Rutgers)

Oliebollen en appelflappen uit de 7e Hemel

LINGEWAARD - Het 36e jaar op rij verkoopt ‘t 7e haar eindejaarslekkernijen en wel op maandag de 30e vanaf 11.00uur en de 31e af 9.00uur vanuit de kraam naast Moos, á 5,50 per zak met 9 oliebollen en á 5,50 euro de zak met 7 appelflappen.

En dat alles voor het goede doel, dit jaar is dat ‘Alles Voor Bram’. 38 jaar is Bram Emmerzeel uit Angeren, als hij de diagnose ALS krijgt. "Met vijftien fietsers sterk gaat hij op de tandem de Ventoux beklimmen, om 23.000 euro op te halen voor onderzoek. U en wij gaan hem daarbij vergezellen met een bijdrage uit het oliebollenfonds, dat dankzij u en alle sponsors aardig kan vollopen."

"Onze bollen en flappen worden gebakken in plantaardige bio-olie en ons bak-gas komt niet uit het noorden des lands, maar uit flessen, dus wij hoeven niet terug van 130 naar 100 bollen in onze mega-bakpan, nee het zeuvende bakt door als nooit tevoren in het bakcentrum op De Plak, waar ze de deur uitvliegen zonder vliegschaamte, het gebrek dat de kerosine cowboy kenmerkt. Zoals het Vlaamse gezegde zegt: Of ge nu bolt of flapt, ‘t is erom, dat ge van het juiste snackje hapt."

Meer berichten