Het tijdelijke magazijn van Lentjes Droomkeukens op het industrieterrein in Huissen.
Het tijdelijke magazijn van Lentjes Droomkeukens op het industrieterrein in Huissen.
zaken

‘Samen gaan we weer een mooie winkel opbouwen’

Zakelijk

HUISSEN - Woensdag 14 februari rinkelt de telefoon van Remco Lentjes. Of hij snel naar Huissen wil komen want er is brand uitgebroken in zijn onderneming, Lentjes Droomkeukens. Slechts twee dagen later zijn ze op een andere locatie alweer volop in bedrijf.  

“Volgens de brandweer is er brand uitgebroken in de meterkast in het magazijn. Naast die meterkast stonden twee containers en deze hebben ook vlamgevat. De brandweer heeft de containers snel naar buiten gereden en zo is het vuur beperkt gebleven.”

“Het pand is gebouwd in 1999. Volgens de brandweer zijn er toen goede brandwerende materialen gebruikt en daaraan is het te danken dat de schade beperkt is gebleven. Toch hebben het magazijn en een deel van de showroom veel schade opgelopen.” 

Snel schakelen

“En dan moet je snel schakelen”, aldus Remco. “Terwijl ik nog naar de brand stond te kijken, werd mij door Hans Jonker al hulp aangeboden. Hij had toevallig een loods te huur met magazijnruimte en een kantine. Hartverwarmend. En ook andere ondernemers boden spontaan hulp aan.”

“En mijn neef Peter Mulder ging meteen aan de slag om de werkplek qua ict in orde te brengen. Twee dagen na de brand kon ik op een tijdelijke locatie op het industrieterrein al de eerste leveringen ontvangen.”

Familiegevoel

Een dikke pluim krijgt het personeel. “Ik ben trots op hoe het personeel heeft gehandeld. Ontroerend was te zien dat iedereen op de avond van de brand naar Huissen is gereden. En dat iedereen daarna extra stapjes heeft gezet en allerlei praktische zaken heeft aangepakt zoals bijvoorbeeld de magazijnvoorraad inventariseren en het informeren van onze klanten.”
“Dan zie je wel dat het bedrijf bij iedereen diep in het hart zit. Wij beschouwen onze personeelsleden zelf ook als familie. Dat het bedrijf ook hún bedrijf is en dat iedereen zich daarbij betrokken en verbonden voelt. Samen zetten we de schouders eronder om weer een mooie winkel op te bouwen.”
Wat gebeurt er met de oude voorraad? “Dat is niet meer gewoon te verkopen. De verpakkingen hebben veel rook- en roetschade opgelopen. We kunnen dat niet als nieuw verkopen. Dat is niet wat onze klanten hebben besteld en zeker niet wat ze van ons mogen verwachten. We wachten even af of wellicht de verzekeringsmaatschappij alles opkoopt, anders gaan we het zelf met korting verkopen.”

Wanneer de winkel in Huissen weer opengaat kan Remco nog niet zeggen. “Houd daarvoor de social media en onze website in de gaten. Ondertussen kunnen klanten wel terecht bij Lentjes Droomkeukens aan de Nieuweweg 303 in Wijchen. Goed om te merken dat klanten ons ook daar inmiddels weten te vinden.”  

 www.lentjesdroomkeukens.nl  

Uitgelicht

Digitale krant