Kerststal Dominicanenklooster. (foto: J.F.M.C.Geertsen)
Kerststal Dominicanenklooster. (foto: J.F.M.C.Geertsen) Foto: J.F.M.C.Geertsen

Kerstnachtmis in het Dominicanenklooster in Huissen

Algemeen

HUISSEN - Iedereen is welkom op kerstavond 24 december om 22.00 uur in de kapel van het Dominicanenklooster Stadsdam 1 in Huissen om met ons de kerstnachtmis mee te vieren! De kapel is vanaf 21.30 uur open.

Het thema is 'Nacht van droom en van verlangen'. Een tekst waar de viering mee geopend zal gaan worden in een prachtig openingslied waarin het duister wijkt voor het volle licht als de kerstkaars
aangestoken wordt.
De kloostercantorij zal het 'Klein Kerstoratorium' (Oosterhuis/Oomen) ten gehore brengen, een gezongen evangelie afgewisseld met koorzang, samenzang en gesproken lezingen door voorganger Antoon Boks. Een bijzonder kerstlied dat de aandacht vraagt, is 'Wij waren kinderen toen het gebeurde'.... een lied over hoop en wanhoop, over mensen zoekend naar de weg van vrede.

"Samen zingen we het tafelgebed dat speciaal voor de kersttijd geschreven is door Henk Jongerius 'Gij die de mensen zoekt om onder ons te wonen'. Natuurlijk klinken er ook oude bekende kerstliederen zoals 'Vanwaar zijt Gij gekomen' en sluiten we -na elkaar al zingend de vrede gewenst te hebben- af
met het uitbundige meerstemmige 'Nu zijt wellekome'!"

Een ieder is ook welkom na afloop in de kloostergang waar we onder het genot van ‘n kopje koffie of thee elkaar kunnen ontmoeten.

Uitgelicht

Digitale krant