Logo gemeentenieuwsonline.nl
Zon schittert door bomen bij het kerkje van Angeren. (foto: Marcel Smit)
Zon schittert door bomen bij het kerkje van Angeren. (foto: Marcel Smit) (Foto: Marcel Smit)

Over het eerste wonder in het kleine kerkje aan de dijk

ANGEREN - Sommige mensen houden niet van januari. Ze ervaren deze tijd als wat leeg en kaal. Beetje bij beetje worden de dagen langer, maar het gaat nog erg langzaam. Toch zijn er oude tradities die de maand januari een bijzondere maand maken.

Het is ook de maand van god die onder ons aan het licht komt. Allereerst 6 januari: driekoningen. Het verhaal van de sterrenwichelaars uit het oosten die een heel bijzondere ster hebben gezien. Ze volgen hun passie en enthousiasme en vinden het pasgeboren Christuskind. De zondag daarop: de doop van Jezus in de Jordaan. Jezus laat zich dopen door Johannes. Nadat hij kopje onder is gegaan komt er een stem uit de hemel: dit is mijn geliefde zoon, in hem heb ik vreugde. Oftewel: God heeft plezier in de mens, wordt blij van hem. Van ons ook. Een uitnodiging op te staan en er te zijn. Het is goed!

De zondag daarna, dit jaar 19 januari, is er het eerste wonder. In een wonder toont zich het goddelijke in onze aardse werkelijkheid. Hier het verhaal van Jezus die water in wijn verandert op een bruiloft (te Kana) als er te weinig wijn is. 19 januari 10.00 uur: over dit verhaal van het eerste wonder. In het kleine kerkje aan de dijk, Molenstraat 1 in Angeren.

Meer berichten