Logo gemeentenieuwsonline.nl
HJC De Krossels. (foto: Patrick van Wolferen)
HJC De Krossels. (foto: Patrick van Wolferen)

Vol programma Pronkzitting Kraonige Zwaone

HUISSEN - Zaterdag 25 januari zal vanaf 20.00 uur weer de traditionele Pronkzitting van De Kraonige Zwaone in De Brink plaatsvinden. Ook dit jaar heeft de pronkcommissie onder leiding van Stadspresident Bas Boerboom, een divers en kleurrijk programma vorm weten te geven.

Het is een bomvol programma geworden dat strak staat van al het mooie dat De Kraonige Zwaone rijk is. Muziek, zang, dans en buut zal in een hoog tempo aan de scheidend Prins Lucas op d’n Bok en zijn gevolg gepresenteerd worden. Liefst zes buutreedners uit de geledingen van Filipus Neris, het buutreedners gilde van De Kraonige Zwaone, zullen hun opwachting as zaterdag maken. Wie dit zijn is nog een goed bewaard geheim. De narrenspiegelaor staat vast maar verder...?

Het programma zal verder bestaan uit zang van verassende de winnaar van het Zwaonefestival: Het Badjassenkoor, en andere artiesten die tijdens het Zwaonefestival hebben laten zien ook klaar te zijn voor het groter werk in De Brink. Naast zang zal als vanouds ook dans weer deel uitmaken van het programma. Zowel de kleintjes van de Minigarde als De Garde zullen een mars uitvoeren. De Garde zal daarbij natuurlijk ook een showdans op het podium brengen. De gehele pronk zal weer muzikaal omlijst worden door de Dieseltrekkers.

Kaarten voor de Pronkzitting van De Kraonige Zwaone zijn verkrijgbaar via de site van de Kraonige Zwaone of bij de volgende verkoopadressen: Foto Van Eimeren in de Langestaat, Drankenhandel Degen op ’t Zand, en Primera op De Zilverkamp.

Meer berichten