Logo gemeentenieuwsonline.nl
In blauw pak de Huissense Daan Radier. (foto: Marco Krachten )
In blauw pak de Huissense Daan Radier. (foto: Marco Krachten ) (Foto: Marco Krachten )

Zilver voor Daan Radier op Dutch Open

HUISSEN - De 16-jarige Daan Radier uit Huissen pakte op zaterdag 11 januari zilver op het Dutch Open Espoir voor judoka’s onder de ­-18 jaar in de gewichtsklasse onder de 60 kg.

Het internationale Matsuru Dutch Open Espoir werd gehouden in Eindhoven. Met vele buitenlandse deelnemers is dit toernooi een mooie uitdaging voor de Nederlandse topsport judoka’s. Het Dutch Open is het grootste en zwaarste toernooi van Nederland. Tevens is het een indrukwekkend toernooi om te aanschouwen voor supporters.

Daan ging de ochtend goed van start en won de eerste wedstrijd al vrij snel van een Duitse judoka met een verwurging. De tweede wedstrijd tegen een snelle en actieve Griekse judoka werd met een vol ippon beslist. Zijn volgende tegenstander, een Zwitser, wist Daan binnen 14 seconde opnieuw met een verwurging te verslaan. De vierde wedstrijd trof Daan een Belg. De wedstrijd werd met een met een vol ippon beslist als gevolg van een schouderworp. De halve finale tegen een Duitser, was pittige partij maar werd na drieënhalve minuut gewonnen met een houtgreep als gevolg van een schouderworp.

In de finale trof de Huissense Daan een Nederlander. De spannende finale kon niet in de reguliere tijd worden beslist. Beide Nederlandse jongens waren aan elkaar gewaagd. De wedstrijd moest worden verlengd met extra tijd, een Golden Score, waarbij degene die als eerste een punt maakt de winnaar is. Na twee minuten verlenging moest Daan deze keer zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander en behaalde een eervolle zilveren medaille.

Meer berichten