Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dansgala Lingewaard komt er aan!

BEMMEL - Dansgala Lingewaard komt er weer aan! De achttiende editie vindt plaats op zondag 9 februari in de Theaterkerk van Bemmel. Het gala wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Geintrappers.

Vorig jaar namen De Deurdouwers uit Millingen aan de Rijn voor de tweede keer de wisseltrofee mee naar huis. Na afloop waren er alleen maar winnaars en blije gezichten. Ook dit jaar belooft weer een spektakel te worden voor deelnemers én bezoekers.
De eerste jaren deden honderd danseressen mee, tegenwoordig zijn het er bijna drie keer zoveel die hun danskunsten vertonen. Het evenement groeide uit naar een landelijke vertegenwoordiging, maar sinds een paar jaar ligt de nadruk weer op de regio. Toch blijft de aantrekkingskracht groot. Dit komt door de strakke organisatie en de laagdrempeligheid: er worden geen speciale eisen gesteld aan de kwaliteit van de dansen, zoals bonden dat doen. Iedereen kan en mag meedoen. Dat neemt niet weg dat er ook toppers deelnemen.
Dansen kan in de categorieën solo, duo of als groep met de leeftijden tot en met 8 jaar, 9 tot en met 11 jaar, 12 tot en met 15 jaar en 16 jaar en ouder.

Om 10.00 uur gaat de grote zaal (Markt 5) open en het gala duurt tot ongeveer 17.00 uur. Voor volwassenen is de entree drie euro en voor kinderen één euro. Om het lage inschrijfgeld mogelijk te maken, steunt een flink aantal sponsoren het evenement. Uit Bemmel: Tweewielerspeciaalzaak Hermans, B.O.D. Totaalinstallateur bv, Makelaardij Frans Knorth, P.A.M. Derks bv, Dierenspeciaalzaak De Bok en Otters Bouwbedrijf. Uit Huissen: Tandartsenpraktijk Berendsen. En K3 Delta uit Oosterhout.

Meer berichten