Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: David Dohnal)
(foto: David Dohnal)

Lezing dood doet leven

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk nodigt iedereen uit om de lezing 'Dood doet leven' bij te wonen. Bart Beekers van stichting ARK is de gastdocent. Hij houdt zich al tien jaar bezig met onderzoek en projecten zoals ‘Dood doet leven’.

Dood doet leven zet zich in voor terugkeer van grote dode dieren en aaseters in de natuur. Meer dan honderd gewervelde aaseters in West-Europa zijn vastgelegd. Bart vertelt ons over kadavers, die de laatste schakel in een ingenieuze voedselketen vormen. De dood van het ene dier, kan het overleven van een ander dier betekenen.

Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Een dood dier vervult de functie van een druk bezocht restaurant, waar veel verschillende dieren aan de dis schuiven. In Nederland is het laten liggen van grote dode dieren in de natuur ongebruikelijk. Wanneer kadavers van grote dieren in de natuur mogen blijven liggen, wordt deze wel een stuk completer. Allerlei voedingsstoffen en mineralen worden door natuurlijke recycling weer toegankelijk voor andere dieren en planten. Nog veel meer informatie over dit onderwerp en de natuurlijke processen die daarbij passen kunt u verwachten.

Iedereen is welkom om de lezing bij te wonen op dinsdag 28 januari in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Inloop 19.30 uur Aanvang 20.00 uur. De kosten voor de lezing inclusief koffie of thee zijn 7,50 per persoon. Houders van de Vriendenkaart van 2019/2020 van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Vriendenkaarten zijn voor de lezing te koop. Nadere informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten