Logo gemeentenieuwsonline.nl

Trainer van profs Excelsior neemt GVA onder handen

DOORNENBURG - Dat was aanpoten geblazen voor de selectie van GVA. De Doornenburgse voetballers kregen op het eigen sportpark Het Kasteel vorige week zondag training van niemand minder dan Ricardo Moniz.


De fanatieke oefenmeester van Excelsior Rotterdam – 7e in de Keuken Kampioendivisie – nam de spelers van GVA flink onder handen. Moniz was eerder jeugdtrainer bij PSV en Tottenham Hotspur en hoofdtrainer van onder meer HSV, Red Bull Salzburg, 1860 München en FC Eindhoven.
In de training op het Kasteel werden er veel voorbeelden gegeven om te trainen op voetbaltechniek. Ook aan regionale trainers uit het amateurvoetbal. De mannen van GVA 1 werden aardig op de proef gesteld om techniek op hoog tempo te laten zien. Hun 'vaste' trainer, Johan Scholten, was met zijn bedrijf Voetbalscholing.nl, initiatiefnemer van de middag. GVA staat zonder puntverlies aan kop in de vierde klasse D, maar wacht zondag 26 januari de loodzware wedstrijd bij Jonge Kracht, nummer 2 én vorige ploeg van Scholten. Wellicht helpt de training van Moniz hen in de derby.

Meer berichten