Bewoonster van een huis van Zinzia Zorggroep. (foto: Nine Geertman)
Bewoonster van een huis van Zinzia Zorggroep. (foto: Nine Geertman) Foto: Nine Geertman

Vrijwilligerswerk bij De Lingehof in Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Verpleeghuis De Lingehof in Bemmel, onderdeel van Zorggroep Zinzia, biedt verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, dagbehandeling en Hospicezorg. In het gebouw aan De Gouden Appel verblijven ongeveer 145 mensen – veelal ouderen- met dementie of complexe lichamelijke klachten.

De Lingehof wil niet alleen de beste zorg leveren, maar ook een hoge kwaliteit van leven bieden aan haar bewoners. Vrijwilligers spelen hierin een belangrijke rol. Zij bieden tijd, aandacht en brengen vooral veel gezelligheid met zich mee. Vrijwilligers zijn daarmee een onmisbare schakel in het welzijn van de kwetsbare groep bewoners en bezoekers van de Lingehof!

Vrijwilligerswerk bij De Lingehof kent verschillende vormen. Zo zijn er chauffeurs die met een 9-persoons Zinzia-bus dagelijks mensen van huis naar het dagcentrum van De Lingehof brengen. Zij zijn een belangrijk en vertrouwd gezicht voor de passagiers en medewerkers.

Ook ondersteunen vrijwilligers bij de vele activiteiten binnen De Lingehof. Er worden spelletjes gedaan, er wordt geknutseld, gewandeld, muziek geluisterd, er wordt gekookt... Al deze activiteiten kunnen niet zonder de hulp van vrijwilligers die de bewoners brengen en halen, een helpende hand uitsteken en een praatje met mensen maken.

Daarnaast zijn er veel bewoners die niet meer zelfstandig de woning kunnen verlaten. Voor deze mensen is het heel fijn als zij af en toe visite krijgen van iemand die een praatje met hen maakt, een spelletje met hen speelt of hen misschien zelfs mee kan nemen voor een kleine wandeling. "Wilt u ons komen helpen? We vinden zeker iets dat bij u past!" (maria.smits@zinzia.nl)

Uitgelicht

Digitale krant