Kasteel Doornenburg. (foto: Joyce Derksen)
Kasteel Doornenburg. (foto: Joyce Derksen) Foto: Joyce Derksen

Fort Pannerden: De elementen verbeeld

Algemeen

DOORNENBURG - Op Fort Pannerden is de komende twee maanden werk te zien van kunstenaars uit Lingewaard.

Op zondag 2 februari wordt om 15.00 uur de expositie geopend door wethouder Helga Witjes. Deze zal te zien zijn tot half april. Het zijn bronzen beelden van Rita Oostendorp, foto’s van Joyce Derksen en beelden van Wilma Daamen. De tentoongestelde beelden zijn ook te koop. Van de prachtige natuurfoto’s van Joyce Derksen zijn bij haar fraaie afdrukken op canvas te bestellen.

Beeldhouwster Rita Oostendorp-Boudewijn woont en werkt in Angeren: Ze heeft daar haar atelier De Jutteakker. Joyce Derksen woont en werkt in Doornenburg. Wilma Daamen is de overleden vriendin van Nico Derksen, gewaardeerd vrijwilliger van het fort die vorig jaar is overleden. De beelden van Wilma zijn door Nico aan het fort geschonken.

Fort Pannerden: gelegen in de Klompenwaard, op het splitsingspunt van Rijn en Waal, trotseert het fort al ruim 150 jaar de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en schitterend gerestaureerd. Het is een passend decor voor de werken van Rita Oostendorp en Joyce Derksen geïnspireerd op de elementen in prachtige natuur van de gemeente Lingewaard.

Voor verdere informatie over de tentoonstelling of een bezoek aan fort Pannerden: www.fortpannerden.eu. Bekijk ook de websites van de betrokken kunstenaars: www.bronsatelier.nl, www.joycederksenfotografie.nl.

Uitgelicht

Digitale krant